srijeda, 16. ožujka 2016.

Recept za ukusnu marmelada od kumkvata

Kumkvat je još uvijek slabo poznato citrusno voće kod nas, no ipak, može ga se naći, a slastice od kumkvata su jako ukusne i zdrave.

Da bi jeli ukusnu marmeladu od kumkvata slijedite naš recept za pripremu. No prije toga, pročitajte malo o malenom plodu - Kumkvat.
Ako ste pročitali članak iz gornjeg linka, i uvjerili se u zdravstvene prednosti konzumiranja kumkvata, predlažemo vam da si pripremite sastojke i krenete sa pripremom ukusne marmelade.

Recept za pripremu marmelade od kumkvata

Sastojci koji će vam biti potrebni su: 1 kg kumkvata i 60 dag šećera.
Pripremite sebi marmeladu na sljedeći način: Prije upotrebe plodove kumkvata operite. Da podsjetimo, ovo zanimljivo voće ima plodove koji se slobodno mogu jesti neoguljeni. Kumkvat ima posebno sladak okus kore, pa je čak i preporučljivo da se ona iskoristi u jelima. Unutrašnjost je kisela a koštice su prilično velike i gorke pa ih treba povaditi. Prerežite plodove poprečno i povadite koštice koje su se smjestile baš tu, po sredini ploda. Kumkvate treba usitniti, pa vam predlažemo da iskoristite multipraktik. U lonac stavite voćnu kašu, dodajte šećer i kuhajte. Često miješajte, dok se šećer ne otopi i marmelada postane onako staklasta. Kuhajte oko sat vremena na laganoj vatri. Na mokru krpu stavljajte pripremljene staklenke, napunite ih marmeladom do vrha, odmah zatvorite poklopcima s navojem i pustite ih da se polako ohlade.
Posluživanje ukusne marmelade od kumkvata - Marmelada je aromatična, ne previše slatka, s tračkom gorčine u sebi. Marmeladu konzumirajte kao i svaku drugu. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar